Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En trasig visa om du och jag

Och längtan blir vinter och täcker oss
och svärtan blir en hamn som ligger öde och tom
som vilar tyst och stum som almarna
och övergivna hem

Och ropen blir tystnad och ekon
som färgar alla vinterbleka tankar så blå
för du har visat mig hur världen är så ensam ändå

För en kort sekund såg jag lyckan så ljus
och en årstid bort låg löftena
om du och jag

För en kort sekund
kom alla tranor tillbaks
och de sjöng en trasig visa
om du och jag

Dimmorna stryper vår blick
och allt som skulle tas för givet
blev en halvhjärtad lögn
när vi bedrog vår enda saknad
och förställde vår skuld

När längtan blev vinter och täckte oss
och svärtan blev en hamn
som låg så öde och tom
och vilar än så tyst som almarna
och övergivna hem

För en kort sekund såg jag lyckan så ljus
och en årstid bort låg löftena
om du och jag

Och för en kort sekund
var alla tranor tillbaks
och de sjöng en trasig visa
om du och jag




Fri vers av Litorina
Läst 272 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-24 02:14



Bookmark and Share


  Robin V
Mycket vackert och rytmiskt. Borde tonsättas!
2013-07-24

    ej medlem längre
Jättevackert skrivet, verkligen..
2013-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Litorina
Litorina