Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag håller avstånd

Jag såg staden
ut ett måsperspektiv
och jag försvarade min fjäderdräkt
med gälla skrin

jag håller avstånd
håller armar ut


Jag såg blå berg
avståndsskiftat grönt
och min längtan gjorde spår
i moln framför mig

jag håller avgrund
i min kalla hand


Jag blickar bak
och ser en siluett
av det som byggts
och kommer rivas snart

I perspektiv av hundra tusen år
är vi sekunden
är vi ett fallet ögonlock


Men jag bär avstånd
i min kalla hand
och vinklar vingarna
mot aftonvinden




Fri vers av Litorina
Läst 303 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-15 15:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Litorina
Litorina