Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrevs till Matilda - då några månader gammal och nu två år.

 




Du ler vad skratt kan göra

 

 

Liten mun smakar framåt vad ting kan ätas

Blå ögon som letar nytt vad färger kan se

Små öron som lyssnar vad ljud kan låta

Ledsen och glad vad mage kan känna

 

Du jollrar och nyser vad hals kan höra

Du viftar vad händer kan greppa

Du gråter vad ögon kan tåras

Du ler vad skratt kan göra

 

Och du sprattlar filt vad ben kan sparka

Så söt vad liten kan vara 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Peter Matsa
Läst 424 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2010-09-25 16:22



Bookmark and Share


  sommarmoln
Åh, detta liv så fyllt av joller och glädje, du fyller mitt inre med sång, mina ögon med lyckotårar när jag tar del av dina ord...
2010-11-02

  kråkan VIP
sött..du skriver denna så till och med jag blir glad denna natt..tack:)
2010-10-06

  Blåbäret
denna är genomljuvlig
det är så mycket kärlek inbakad i raderna
2010-09-27

  Elaine.S VIP
En lyhörd betraktan och förundran, skriven på ett annorlunda sätt som kärleksfullt visar på barnets behov av att bli sedd och tillgodosedd. Fint!!
2010-09-26

  walborg
Du har ett aldeles eget språk här som bara gör texten ännu mera förtjusande och passar perfekt.
2010-09-26

  Lindalou
Jättefint. Bebisar är så härliga.
2010-09-26

  TrollTörnTrappan VIP
Jodå, här har du fått till POESI...!
2010-09-26

  LenaJohansson VIP
fint...
2010-09-25

  Catharina Edin VIP
Man får verkligen bilden av en söt liten livsglad baby!
2010-09-25

  Måna N. Berger
En riktig hjärtevärmare! *ler*
2010-09-25

  Yrre VIP
Ja, gudomliga faktiskt! Vackert skrivet!
2010-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Matsa
Peter Matsa