Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En övergående dikt, underliggande budskap finns men den som läser väljer själv vad de är.


VeckohelgsÄlg, underbart.

Det finns ett ting,
Någonstans.
Som svävar mellan verklighet och ingenting.
Runt det kretsar allt existerande runt i ring.

Dess omkrets omfamnar livet självt.
Ondska och godhet drunknar in i dess härlighet.
Att kunskapen uppnå, för att fullt förstå.
Att få den insikt som det sägs att inte finns på riktigt.
Så måste det sluta olyckligt.

Att drunkna för att förstå att man kan andas under vatten.
Att vara mörkrädd men ändå gå ut i natten.

Spå min framtid, den är så kluven som det bara kan bli.
Men om man inte kan se längre så ser man att den går ihop igen på andra ändan.
Tre är tre och intre tri.
Cirklar cirklar runt cirklar.
Cirkulerande rykten om saningsspridning är endast ännu ett rykte om en lögn om att det är farligt med ridning.

Att förlora allt som betraktas normalt är den enda lösningen för att inte se världen så smalt.
Klart det inte går men du förstår, att jag inte tror på det som bara var möjligt igår.
Att betrakta en betraktande är lika intressant som att komma först utan motståndare, ta det i beaktande.

¨Tänk noga nu... har du ditt huvud kluvet itu? När svaret är ja, säg: Jag har en personlighetsklyvning nu.
Tänk riktigt noga nu... Har du en åsikt om vem du är. När svaret är ja svara mig om det är du som har en åsikt om dig själv eller om det är din personlighet som har en åsikt om Torneå älv.

En älg så ensam och svag, som månen en solstark dag.
Han betar ensamt på ett bildäck och kollar på älghonor som i Sjön badar näck.
Inget speciellt för en älg en vanlig veckohelg.




Fri vers (Fri form) av Simon Ray B
Läst 232 gånger
Publicerad 2010-09-27 18:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Simon Ray B
Simon Ray B