Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vackra trädfällor. Ge mig ljus.

Sammetslena ansiktsdrag

för mig längre in i den tunneln därborta

som jag förlett mig själv inuti så många gånger.

Vilse när utgången finns så nära.


Bara för att man ville se lite närmare på det där ljuset som existerade så vackert.

Skogar är också vackra.

De kan man också gå vilse i

så fagra med lövverk, vindföljande

aerodynamiska.


Och trädstammar så fasta och trygga

att luta sig mot

som ryggar
som människor
som själar.


Vi vill väl alla ha något att luta sig mot ibland,

när balansen sviktar

när sjögången är hård och vågorna

ter sig hårdare än skrovet.

Men varför verkar ett ensamt, lockande ljus mer lockande att luta sig emot

än en skog full av fasta trädstammar.

Även de fastaste träden blåser väl omkull ibland.


Kanske är det rädslan över att ramla som lurar mig i fällor hela tiden.

Fällor kan ju alltid vara nyttiga att lära sig se.

Vackra är träden och ljuset fortfarande.




Fri vers av Simon Ray B
Läst 649 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-31 01:57



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
träden
är vackra famnar att luta sig till
du hör trädens röster

ja
det är en hisnande känsla av att falla
är den farlig... egentligen inte
vi vågar säga; kom hjälparhand jag behöver dig

du skriver berörande ... och i det du vandrar med - vackert
2011-06-01

  Coinriocht
Bra skrivet Simon =)
2011-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Simon Ray B
Simon Ray B