Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

100 ord




En dag i staden

 

Det finns genuina trevliga människor. Idag anser vi deras funktion som tveksam då vi har tillräcklig servicenivå för att behandla varandra som plast. 

Igår fick en kvinna vänta på sin latte i tio minuter!

På gatan kom en kostymklädd man och vi kunde se att hans strumpor var olika. Någon ringde 112. Piketpoliser ramlade ut ur bussen och slog honom gul och blå. Det är viktigt med tolerans men det finns gränser för allt.

Under tiden talade vi upprört sinsemellan med en melodiös transkription, via ljud som formas i stämbanden. Det fanns inte tid att SMS:a, situationen var verkligen kritisk.




Prosa (100-ordare) av Peter Matsa
Läst 473 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2010-09-30 12:48



Bookmark and Share


  kråkan VIP
bra..bra..BRA:)!
2010-10-06

  Caprice! VIP
Ja, krocken mellan granskogsfolket och plastmänniskorna kan bli rätt häftig... ;-)
Tack för en skön satir!
2010-10-01

  walborg
En chockartad berättelse om våld framför ögonen på oss .. man bara sitter där ...
2010-09-30

  Svartsilver
äh eftersom alla andra har skrivit så bra saker om denna 100ordare så säger jag bara"fy fan så bra du e"
2010-09-30

  Anya VIP
Rättelse, behandlar varandra som plast ska det stå nedan!
2010-09-30

  Anya VIP
Satir på hög nivå. håller med Chatarina, mycket bra beskrivning av människor som plast!
2010-09-30

  Anders Perols
Härligt ironisk 100-ordare om "i-landsproblemen".
2010-09-30

  Lili Samuelsson VIP
helt underbar betraktelse, som en burlesk tragikomisk yta
snyggt virkat
2010-09-30

  Yrre VIP
Tycker verkligen om sista stycket, så sällan folk pratar ir nu förtiden, min son vet knappt hur man gör när man pratar i telefon ;)
2010-09-30

  Catharina Edin VIP
Snyggt skrivet! 'behandla varandra som plast' är en supermening.
2010-09-30

  TrollTörnTrappan VIP
Jo, de borde ha slagit honom grön och grön istället ;-) Såvitt det inte hade tagit mer än 112 minuter...

Ännu en gränslöst genomtydlig grej av dig.
2010-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Peter Matsa
Peter Matsa