Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fingrar över elfenben (II)

 

Matronan lyfter sin skärpa i oavlåtlig tonkonst 

hör du anspänningen

som ett knastrande valborgsmässobål

i varje paus,

hur klangen i strupen berör

 

över diskanten råder inget tvivel

längre ner - förseglat invid baslinjen

faller utslaget stumt

 

det är i öronsnäckan

ljudet fortplantas; 

de vet det båda

 

när sonaten efteråt

                ändå sköljer fram applådåskorna

träffar dess räckvidd honom djupt i maggropen;

sorlet lägger sig som en brusande fors i salens mitt

 

hör du hur insikten ändå trotsar övermodet?

 

deras händer trevar intill skeendet

och paret vid pallen sätter sig tätare samman

det är tangenter som finner sig, toner som når konsonans

 

taktfasta överslag

- nästan över sig givna - 

 utan minsta diskrepans från det fulländade

 

 längre bort vid åhörarna rör sig frågorna

 ljudvågorna kretsar kring deras huvuden som gamar

  

ljud

som inte tolererar något annat

än sig självt;

det gäller att se

hur vägarna slingrar sig fram

bortom hanon-övningarna

 

hur musiken når högre

när den vilar på känslor

 

© Birgitta Wäppling, 14 september 2010

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-09 09:59



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
(Jag brukar inte kommentera mina dikter, men av den senaste responsen på denna dikt kanske det behövs denna gång?)

Innebörden i den här dikten beskriver hur kärleken till musiken och viljan att skapa tonkonst förenas, och hur mycket lättare det är att skapa musik när man verkligen går in i det man gör.

Det är förvisso ett samspel mellan de tu på pianopallen, men det är musiken och känslorna för musiken som är i fokus.
2010-10-17

  Mikael Lövkvist
Suck (av lycka, över att det till synes finns människorbarn som lever erotiskt helt och fullt ut). Ja, jag skriver fullständigt under på den sammanfattande slutradernas tes att smekningar och älskogar blir blott fullkomliga då de vilar på, och fylls utav, känslor. Jag blir åter lycklig inombords ör att ha ynnesten att få läsa dina livsbejakande, lustbejakande och kärleksbejakande dikter. Skrivtekniskt synes och höres de mig även vara rent utsökta!
2010-10-16

  aol
en djuplodande poesi.

och paret vid pallen sätter sig tätare samman
verkligen en stämningshöjare,
2010-10-09
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP