Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med inspiration från Josanillas "att bära frukt": http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1187867


och hon bär frukten inom sig

 

jag tror det var spänningen mellan dem som målade stråken

kontrasten mot det rejäla, mot linnets grovlek

 

hasseln avvaktade i avlövad skrud

 

hans styva mandom mot fruktigheten

och plommonträdet som sörjde sina beskurna delar;

det rann mjölkvit sav invid linjerna


 

Formgivningen började från den stunden;

embryot vände sig runt

 

invid spetskanterna

det välvda, mjuka

hans näsa intill urringningen

 

en växande innerlighet

en visshet som skärptes

vördnaden inför detta knyte

detta uttyck för

         så mycket mer än ömhet

 

© Birgitta Wäppling, 9 oktober 2010

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 522 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-10-09 13:23



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Så vackert. Jag blir lycklig av din poesi. Människorna i denna dikten är sanning ett med naturen. Utsökt valda ord.
2010-12-14

  Ulf Lagerholm
Det är gott att läsa erotiskt färgade texter när de som här inbjuder läsarfantasin, när ordblandningen sipprar av sinnlighet och lust. Gott.
2010-10-27

  Carola Zettergren
Enastående fint, bildrikt med förstärkande kontraster i melodin! Applåder!
2010-10-10

    DinPrins
beskriver verkligen hur livet kan vara ibland, bra!
2010-10-10

  Maria T
Ljuvlig poesi om det
sköra livet
2010-10-10

  Michaela Dutius
redan titeln fångar mitt öga
och att sedan läsa dikten gav lycka
2010-10-10

  Elaine.S VIP
Jag känner igen en del av orden men de är nyfödda på något sätt:)) Snyggt!!
2010-10-10
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP