Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midnattsmannen

Vita skor som ökar takten
Bakom dig försvinner allt i skuggorna
Ödsliga steg i natten
En stad som sover tungt
Byggnader på lika rader
Hus där ingen bor
Tomma kontor
Hissar och trappor
Bara tystnaden råder
Du vet intet
Bara går framåt och vågar inte titta bakåt
Vita skor som ökar takten bakom dig
Du andas snabbare och takten ökas
Steg för steg lämnas den övriga världen till natten
Världen försvinner och blir till skuggor
Om du stannade nu vad skulle hända då
Skulle stegen försvinna då
Men du fortsätter ändå
Stegen bakom ekar tomt
Någonstans en bil försvinner
Ljudet av dess rusande motor och skrikande däck försvinner i natten
Tystanden råder igen
Endast stegen bakom ljuder
Taktfast och marscherande
Någon vill nå dig, inatt
Någon vill ha dig, inatt
Ingen kommer att se
Kanske någon kommer att höra
Då kommer det att vara för sent
För sent att ändra historien
För sent att ändra ditt öde
Natten är varm
Men kylan kommer inifrån
Kroppen fryser sakta till is
Halsen blir en torr öken
Natten sluter sig när stegen närmare sig ytterligare
Midnattstimmen har slagit och endast ljudet från kyrkans ur hörs
Du vill hem
Inatt blir alla genvägar till omvägar
Stegen där bakom hör till en skugga
Ingen mänsklig kropp av kött och blod där bakom
Du däremot har din kropp ännu intakt
Ännu finns du bland oss levande
Ännu brinner ett svagt hopp i dig
Ännu tror du att tid finns kvar
Men det du ännu har, kommer stegen där bakom att ta




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 433 gånger
Publicerad 2010-10-09 14:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
wow,en riktig thriller
2011-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg