Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyrverkri i svart och vitt

Navelskåderi.
Fyrverkeri.
I svart och vitt.

Du pratar.
I svart och vitt.
Så mycket där emellan.
Och jag kommer inte till.
Och jag står tyst.
Nu.

Tystnaden säger så mycket.
Tankar som flyger runt; i cirklar, i spiraler.
Orden är tysta, för vassa att högt uttalas.

Kaffet kokar tort.
Vi likaså.
Blir som fnöske.
Torra.
Så sjuka, blinda, vill varken höra eller se.
Som fnöske.
Då kan man lätt brinna upp.

Navelskåderi.
Bryderi om sig själv.
Fyrverkeri i svart och vitt.

98/07
dh




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 379 gånger
Publicerad 2010-10-09 16:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg