Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om orden inte funnes (sonett)

En lek med ord och varje rad

som flätas samman i sonett

där rimmen sjunger sin duett

där helhet vävs i kavalkad

 

Betänk att orden inte fanns

vad gjorde vi poeter då

när söndagarna tränger på

om ljuden vore blott vakans

 

jag tror, min vän, vi funne på

ett annat sätt att dikta då

att tvinna termer ovanpå

 

det liv som ändå framlevdes

beskriva det som upplevdes

blev kanske få förunnat då?

 

© Birgitta Wäppling 5 september, 2010

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 450 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-10-10 10:41



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Gott! En ny
sonett Du sått
utan ord vi den
inte så lätt hade
fått, men vem vet Du
hade kanske hittat
på nått!
2010-11-22

    Bodil Sandberg
Helt underbart Birgitta! jag applåderar vilt för det är bara så himla snyggt både i budskapets betydelse och i rimlighets anda!!!applåder igen!
2010-10-12

  Maria T
Kanske skulle det bli
musikaliska termer
2010-10-10

  Michaela Dutius
kan man sjunga vackrare - om orden -
2010-10-10

  stenhur VIP
En lovsång, skön, till orden
det bästa uppå denna jorden
2010-10-10
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP