Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ser du regnbågen i mörkret?

Vind som inte tystar
Törst som släcks
Hösten äro kommen
På väg mot en oftast
Ovälkommen gäst

Mörker och kyla
Befäster sig i stad och by
Hos oss
I rum och sinne
Sprid ett ljus i detta mörker
En tanke åt annat håll
Dra i motsatt riktning

Känn höst solens sista värme
I naturens vackra färger
Vi behöver inte kolla långt
För att hitta det där lilla extra
Det tröstande
Framför oss - inuti oss

Trädens död och pånyttfödelse
Idet
Ger oss en tanke
Att reflektera
Om vad som känns uppgivet
Alltid kan uppbringas av hopp.
Lita på naturens väg
Efter regn kommer alltid solsken
Regnbågen kommer stå över din himmel snart
Vi kan alltid komma igen.
Hoppet är det sista vi tappar
så var rädd om det.

Det finns alltid ett ljus i tunneln
Bortom synfältet eller framför ögonen
Ta rätt väg och nå fram fort

Min regnbåge lyser alltid stark efter ovädret
Se till att din gör det med.




Fri vers (Fri form) av SeptemberAshes
Läst 403 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-11 14:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SeptemberAshes
SeptemberAshes