Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kortspel

Stunder i skuggor
En blick tillbaka
Eller är den tiden fortfarande här?
Känns som år
men samtidigt kunde det varit igår
våndades över var morgondagen kan ge
likt i ett kortspel blandar det och ger
Är jag i samma part?
Eller har min hjärna letat efter ett säkrare sätt att spela?

Fast det där var ju igår
Hur långt ett drag kan ha tagit
hur långt misäret spelas ut
så blickar jag mot morgondagen

En vis rädsla och osäkerhet besitter
Men hoppet står vid
och världen kan även den ge många storvinster i glädjestunder

Livet är inte marteriellt
fast världen ser ut så
lyckan finns i det inre
vid dagens slut
och vid graven kant är vi alla jämnlika

Till lyckan vi hittat
allt vi egentligen behöver vara
är en god människa.

Hur nära gårdagen än var - hur hemsk
så har vi alltid en morgondag
nya tag - nya förutsättningar

Kortspelet fortsätter..




Fri vers (Fri form) av SeptemberAshes
Läst 372 gånger
Publicerad 2010-12-07 23:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SeptemberAshes
SeptemberAshes