Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...som möjligen passar in i poeternas antologi...

 

 




LaboratorieTroll (otroligt tänkbar 100-ordsHistoria i Poesi-version)

 

 

Det var den gången
när trollen tog sig in
i laboratoriet. Längs spiralsträngade DNA-trappor
öppnade de
dörr på port,
sekvens efter segment,
till den mänskliga
hjärnans akvarium. Där var
hjärtligare att vara
än trollen trott, vissorlunda
fullt av förvirring
och farhågor men
samtidigt tryggt fantasirikt.



När trollen skvalpat omkring i
tre generationers tid hade de nästan
glömt
att de var troll. Bauers bilder liknade
uppfunna sagor bara. Och
Doktor Funkenstrahl lyckades sällan
påminna monstren om
hur deras nyfiknaste självbespeglingar var begränsande
illusionsinbillelser. Trollen
spelade nu på samma
skapande scen
som oss. I människomolekylens solsystem fanns utrymme
för minst en
kärna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-18 20:39



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Så ledde ena uppdelningen till den andra, spelar lite med idén om UTRYMME genom att trappan + lämpliga ord spretar ut i marginalen, blev även glad att få 13 rader i första tycket och 13+1 rad [kärna] i andra, och sen fanns där plötsligt en hel dikt, som kan få plats på en sida, och som jag dessvärre eller dessbättre redan "skickat in".
2010-10-18
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP