Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ska skriva dig en farkost

Jag ska skriva dig en farkost
i vilken vi kan segla härifrån
över oceaner där tankarna
skriar som näktergalar på flykt
från den fasta marken
på stormiga hav som kastar oss
mellan vågtoppar och för oss
mot djupare vatten
Jag ska skriva dig
till världar där bladen på träden
och stoftet på marken är
de komprimerade drömmar som vägrat ta form
dina dödfödda paradisfåglar
vars ägg knyckts av räven
Jag ska skriva dig det liv
som du aldrig levt
men som alltid varit
din arvedel




Fri vers av Hugh R Freeman
Läst 443 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-10-20 20:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hej. Den här dikten blev jag väldigt förtjust i! Fint minsann. Bokmärks. Och applåder.
2011-06-08

  Larz Gustafsson VIP
"Jag har alltid haft skrivblocket att fly till" (Torgny Lindgren).

Fantastisk titel och underbart koncept.
2010-10-22

  blaite
Vilken bra text
2010-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Hugh R Freeman
Hugh R Freeman