Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

8 trappor

Ut genom fönstret
slänger någon en
färdigtänkt cigarett
och känner sig busig
denna söndagssena afton
och livet vill inte riktigt ta slut
trots respektfulla andetag
i något tyst samförstånd med
revbenskyla och svart natt och
om några timmar är det
måndag och allt dör igen

Då någon dör igen

Det är kallt
men man måste göra det här
plåga sig själv för att förstå
Tämja ut på tiden trots att ingen
tid finns att dela på
Ingen tid att förstå sig på

Försöka återställa obalansen
försöka minnas vad det var
någon var på väg innan
Innan allt blev så allvarligt och
genomtänkt

Det fanns en stund av vodka
kullerstenar hellregn och
trubadurglädje någon gång
tills den gången blev
sällsyna steg mot
förnekelse och säkert säkert

Det fanns en stund
en gång då denna någon
fanns tillsammans med sig själv
Nära sig själv

I livet du bestämt
skulle bli allt annat
än söndagskvällsförvridet

Idag är det helg och på
måndag dör jag




Fri vers (Fri form) av swimsus@gmail.com
Läst 372 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-24 23:52



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Du ser i backspegeln på ett närmast förföriskt sätt. Tänker på alla fimpar, som är bortslängda färdigtänkta tankar. Bättre förr? Nja, troligvis, i det perspektiv vi iakttar det ur är det nog så. Eller så var det bara annorlunda.
2010-10-26

    Göte Holmlund
snyggt, söndagskvällsförvridet får extra plus
2010-10-25
  > Nästa text
< Föregående

swimsus@gmail.com
swimsus@gmail.com