Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ETT KYLIGT OKTOBERNU

Cyklar mot jobbet
i ett kyligt Oktobernu
samma
väg
jag färdats
i det andra nu vi kallar då.

Detta är min gamla skolväg
kantad av skepparjackor
och slamkrypare
knäckebröd
och spelkulor

Cyklar förvånad
över att asfalten
och rännstenarna
är de samma som då

I ett kyligt Oktobernu
är bara fimparna
och ett vinddrivet dajmpapper nya.

Då och nu går
hand i hand
och jag undrar vad de talar om

Jag ler lite
och stämplar in, igen.
 




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 269 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-26 15:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth