Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Godnattvisa

Sov nu min älskling
bry dig inte om
alla oljud som hotar i natten
och händerna som greppade
dina fötter gång på gång
när du sprang i panik
uppför trappen

bry dig inte om det där
det är bara mörkret, jag svär
som med ensamheten
spelar dig ett spratt
och den du hörde förut
tassa omkring i ditt hus
jag lovar, det var bara din katt

Sov nu min älskling
låt drömmarna ta vid
medan stjärnorna
över dig vaka
långt bortom fjärran
pågår strid efter strid
men det råder ett lugn
mellan dina lakan

jag önskar jag vore där
min tomma säng tär
mitt enda sällskap
är folket i min tv
men deras guppande bröst
är ingen vidare tröst
om ändå du låg här breve

Sov nu min älskling
jag hänger kvar ett tag
och när du somnat
då lägger jag på
när du öppnar ögonen igen
då har det blivit nästa dag
du kan väl ringa och väcka mig då




Fri vers av Daniel Rosenholm
Läst 743 gånger
Publicerad 2005-11-28 23:09



Bookmark and Share


  Carlita
wow.. nu fick du mig att sova gott inatt!!

genomtänka rim... din text inger ett slags

lugn som får en att tänka att det inte

är sådär jäkla läskigt farligt att sova själv,

nu när man vet hur lugnt allting är =)
2006-03-20

  mariann
Hela texten andas en öm och trygg kärlek.
"långt bortom fjärran pågår strid efter strid
men det råder ett lugn mellan dina lakan"
2005-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Daniel Rosenholm
Daniel Rosenholm