Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En varg söker i blodet



Satt på kvällarna i framvevad tystnad med fårbonden och snapsade och täljde torkat kött, gjorde erigerad mitt barn där vill jag tro, gick ut till hästen och tjuren som delade bås; gick dit med lindebarnet i natten under silvermånen, pratade med bondens vallhundar om dagen, lyssnade genom timmerväggen i vargtimman till hur han förgäves försökte förföra en vallarejänta med lent prat och Southern Comfort och tre dagars skägg. Jag såg henne, hur hon i gryningsdiset löpte emaljerad och naken över ängarna. Jag bestämde mig för att lämna bort mitt barn, ladda salongsgeväret med försilvrade kulor och följa i hennes utsöndrade spår, kosta vad det kosta ville, om det så skulle kosta mig bägge kulorna.





Fri vers av Per Teofilusson
Läst 858 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-10-27 10:09



Bookmark and Share


  Lily Lisbon
Sällan har något berört mig så som denna och lappen i Katarina Kieris pennskrin. Tack, utan dig vore jag en så ensam Billie
2016-04-20

  Annie b'larsson VIP
Jag ångrar verkligen Per, att jag hann skriva denna fina kommentar här nedan, till dig - innan du skrev till mig och insinuerade att jag skulle ha ljugit om att ha lyssnat på en låt du bad mig lyssna på. Så otroligt barnsligt. Dina ord du skrev, sårar mig därför att jag trodde du var en hygglig människa.
2010-10-27

  Annie b'larsson VIP
Förbannat bra!
2010-10-27

  Ingmar Hård VIP
jag fattar
jag är man men kanske inte lika frigjord
fast dina ord berättar om sagor inuti en man
2010-10-27

  Per Teofilusson
Boris, tänk på att jag kommer från ett folk av väderspåmän och samer, så fattar du bättre.
2010-10-27

    Melona
Väldigt romantiskt Per. Titeln är mkt vacker.
Och innehållet med. Jag ser en dröm med naturlyriska inslag.
Verkligt och sensibelt, sensuellt.
2010-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson