Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I huvudet på en fabriksstäderska

Varje dag städar jag
48 toaletter
15 pissoarer
30 kontor
och minst 1 km korridorer
jag är effektiv
kraftfull
energisk
hälsar på alla jag möter
ler
oftast glatt
med ögonen
för den som ser det
moppandes i korridoren
eller med armen vispandes i wc-skålen
alltid trevlig
alltid serviceminded
man hinner tänka en del
tänk er själva
jag menar
48 toaletter
15 pissoarer
30 kontor
1 km korridorer
de kräver ju inte mycket tankekraft
alla ni som hälsar
nickar lite kort
eller bara går förbi
jag ler lite i mjugg när ni passerat
med era viktiga papper
ordrar
körstopp
extrabeställningar
ni skulle bara veta
att fabriksstäderskan
har den i sitt huvud
i sitt hjärta
i sin kropp
ja just den
meningen med alltihopa
friden
sanningen
kraften
den ni inte kan se och känna
när ni fyller era sinnen
med bruset
och prasslet
av alla viktiga papper

jag fortsätter moppa
torkar återigen bort fotspåren ni just satte dit
på det nyligen moppade, ännu våta golvet
och ler i smyg

ser ni?




Prosa av SusieQ
Läst 419 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-10-27 21:30



Bookmark and Share


  Kim VIP
Det låter så lätt att man nästan misstänker att det INTE är skrivet av en städerska!?
2010-11-05

  Kjell A. H Lundin
Social-poetisk-realism ur sin bästa sida. Grattis och STOR aplåååd!
Men vad är lönen för detta viktiga arbete?

Mer av detta!

Hälsning
Kjell
2010-10-31

  Elaine.S VIP
"48 toaletter
15 pissoarer
30 kontor
och minst 1 km korridorer"

Det där kräver respekt och det var hur bra skrivet som helst.
2010-10-31

  Niclas Petersson VIP
Yes!
Sanning från en skurhink!
Gillar.
2010-10-27

  Regn & Grus
Blir så full i skratt av dina enastående härliga bilder!
Där man minst anar..
2010-10-27
  > Nästa text
< Föregående

SusieQ
SusieQ