Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kräftgång

Hur tänkte du nu?
Gud. Livet. Energin.
Jag vill att du berättar. Planen.
För det måste väl finnas en plan?
Hur tänkte du?

"Nu ska vi se här...
Men här har vi något! En liten 4-årig
flicka, vad ska vi hitta på... Ja! Vi ger
hennes mamma koloncancer, sen får
hon bli frisk ett litet tag, och SEN ser ni,
DÅ tar vi i med storsläggan lagom när
de invaggats i trygghet. Då stoppar vi
in lite metastaser i hjärnan, som inte
går att behandla. Det låter väl fiffigt?"

Hon kommer inte hinna fylla fem.
Det blir den första födelsedagen,
av alla som är kvar, som hon får fira
utan sin mamma.
Hon kommer att ha sitt minnessmycke.
Som hennes mamma låtit göra, för att
hon ska få det, den första födelsedagen.
Efter.

En 4-åring vill inte behöva få ett minnessmycke.
En mamma vill inte behöva ge ett.

Hur tänkte du nu?
Gud. Livet. Energin.
Berätta för mig. Vad är meningen med
hela skiten? Berätta.

För jag kan inte se den.





Fri vers (Fri form) av SusieQ
Läst 410 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-03 21:07



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Så tung läsning. Så mycket smärta. Så stora frågor. Skrivet så väl att det gör ont.
2013-09-04
  > Nästa text
< Föregående

SusieQ
SusieQ