Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: en sida från Al-Khwrizms al-Kitb al-mutaar f isb al-abr wa-l-muqbalaen http://sv.wikipedia.org/wiki/Algebra http://sv.wikipedia.org/wiki/Pluskvamperfekt


Pusskramperfekt - Algebra, rättstavning, tempus och annat trams (fast intresssannt)

Pluskvamperfekt

Vad fasen är det för ett
Ord

Hade haft, hade kunnat
t.e.x
Trist

(Jag vet, man ska inte svära
i kyrkan
men
i dyrkan
går väl bra..?)

Pusskramperfekt

Det är ett
Ord det
Som jag bara
hittade på
Så där plötsligt
och impulsivt
Som bara jag
Kan

Det kan bli

När liksom hjärtat
är större
än hjärnan

Eller själva själen
Vidunderligt
stor

Som på en sån
som min
Mor

Det var hon
som födde ut
mig

Ganska traumatiskt
för oss båda
* *
*
För att bli lite privat
för en gångs
skull... :
*
**
Jag hade navelsträngen
irunt halsen
och en knut uppå den

Och när jag kom ut
en liten bit i
Världen

Backa jag
o åkte
in igen

De fick kämpa
i den kakelbeklädda
salen

för att
dra mig
tillbaka

2 800 gram
var min vikt

Nu
betydligt mer

o det
vill inte säga lite

Mor min
hon vet hon
hur man kan
Föda
Hon
*


( det var bara det.. har ju paus, visst, ja)




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 340 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-11-01 20:38



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Jag ger gärna ett
plus för pluskvamperfekt,
men för kärlekspoesi är pusskramperfekt perfekt.
2016-09-20

    Dan Myrbeck
Toppenord!!!
2016-09-20

  firefire
härligt ord! och tack för att du delar med dig av dina tankar och upplevelser:)
2010-11-02

  Mr Lindemann VIP
Ja, det är viktigt, sälva födelseprocessen
med allt var det så innebär
av födslovåndor och ej hörd smärta senare i livet

rätt och riktigt så att man sedan som vuxen är större i kilogram räknat och att man eventuellt har en len och lättsam själ i pusskvamperfekt
2010-11-02

  TrollTörnTrappan VIP
Jojomen, men hjärnan borde nog ha varit minst lika stor vid tillblivelsen av ett sånt perfekt ord! Annars hade det knappast haft sådan dubbelkopplande kraft...
2010-11-02

  aol
tack för dina tankar
2010-11-01

    ej medlem längre
Det måste varit jobbigt både för dig och din mor. Roligt skrivet!

"Det kan bli

När liksom hjärtat
är större
än hjärnan
och själva själen
Vidunderligt
stor"

Det kan vara skönt med en paus, när man har paus ...


/Ann
2010-11-01

  thyra
Tyckte om dina tankar här!
2010-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)