Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt första försök att rimma i en hel dikt. Vill gärna ha konstruktiv kritik.


Alkoholister

Vi dricker och vi dricker
Vi skrattar och ler
Vi bara fortsätter dricker
Och beställer in mer

Snart tar våra pengar slut
Men inte bryr vi oss
Vi blir kastade ut
Men tillsammans förstås

Hand i hand vandrar vi hem
Men snart så vi faller
Och hostar upp massa slem
Det kommer i intervaller

Vi gråter och vi spyr
Försöker tända en brasa
Men den tar inte fyr
Det är kallt, vilken fasa

Trötta och sjuka
Lägger vi oss vid en vägg
Vi drömmer om det mjuka
En varm skön säng

Vi håller om varandra
Försöker hålla oss varma
På vägen de vandra
De som ser ner på oss arma

När morgonen gryr
Vi vaknar upp stela
Elder tar äntligen fyr
Snart ska vi leta upp mera

Det är en drog det är
Ett skönt beroende
Nu sitter vi här
Utan något boende

Medlidande är ej oss givet
Men snälla våga ta klivet.




Fri vers av Madeleine Norman
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-01 21:08



Bookmark and Share


    Madeleine Norman
Förstår inte* ursäkta, glömde ett ord.
2010-11-01

    Madeleine Norman
Jag är mycket väl medveten att alkoholism är en sjukdom, det är meningen med dikten, att man ska fokusera på de stackars personer som genomlider det här. Vet du hur många som struntar i detta? Nästan alla. Jag förstår vad i dikten du anser det barnsliga ligger i, var god och utveckla.
2010-11-01

  Fokus
Konstruktiv kritik då:
Barnsligt och okunnigt. Alkoholism är en sjukdom så kanske ska skribenten avstå rimmande eller för all del skriva ihop ett käckt rim om bröstcancer också.
2010-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Norman