Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ulmusj


Folket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vi är flykt anfall stilla

mäter ögonens kärlek och blickens hat

tillsammans oceaner av känslor

ensamma ingenting

 

vi avvaktar nästa framsteg

våra vapen står alltid redo

lämnar aska och tårar bakom

ensamma bär vi ångern

 

vi rider stormar av kaos

normalfördelat förutsägbara

bryter ändå deterministiska principer

ensamma gör vi valet

 

vi knäcker koden symbol för symbol

river paradiset varje kväll

bygger upp det nästa morgon

ensamma tar vi domen

 

och ensamma ska vi ta farväl

för vi är de som minns

men blundar inför slutet

 

vi är flykt anfall stilla

mäter ögonens kärlek och blickens hat

tillsammans oceaner av känslor

ensamma ingenting

 

 

 

 




Fri vers av Peter Matsa
Läst 382 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-11-01 22:05



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Ja, "folket", det är vi, vi är många, vi är differentierade, vi är komplicerade, vi är tama, vi är vilda, vi är goda, vi är onda, vi vill ,vi vill inte, vi funderar, vi orkar inte fundera, vi kritiserar, vi flyr, vi drogar ,vi drogar inte, vi älskar, vi älskar inte o s v , i all oändlighet.....
2010-11-02

  sommarmoln
Kärleken, helheten, samhörigheten oändligheten...sorgfylld lämnar jag din vackra dikt...
2010-11-02

    ej medlem längre
Sorgset men ändå vackert!
2010-11-02

  Yrre VIP
En aningens sorgsligt men mycket väl skrivet och..vackert..på något vis.
2010-11-02

  Catharina Edin VIP
Kära nån, så vackert -
2010-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Peter Matsa
Peter Matsa