Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hoppfullhet

Tårar kan få liv igen
och sakta torka ut
hopp kan åter födas
när kärlek tagit slut

Nya vänner kommer
och gamla vänner går
glädje föds och dör
kring evighetens spår

Trädens blad blir gula
de singlar stilla ner
nya växer åter fram
och dagens ljus de ser

Fåglar flyttar söder ut
och många kanske gråter
när vårsolen ses stråla
de kommer sakta åter

Himmelen blir mörk
när skymningen slår till
vid gryningens momang
den åter lysa vill

Samtal kan bli svåra
och bilda djupa sår
att sona och förlåta
är vad som återstår

Vågor slår mot stranden
suddar bilder bort
någon målar nya
fast av en annan sort

Dagar går och kommer
ett evighetsmoment
hoppfullheten lyser
här står det på pränt




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 502 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-02 14:01



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Fint! Du kan verkligen rimma och ge orden liv!
Kram!
ML
2010-11-02

  anits VIP
Vackert målar du dina ord
så dom bildar vackra tavlor
för mig som läser
2010-11-02

  Ritva
Underbar innehåll! Fin stil! Bravo!
2010-11-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO