Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dylandröm

Du vandrar i natten utan mål
Det finns ögon om natten du inte ser
Hur känns det att vara ensam
Just avstigen från bussen
Med resväskor fulla med tegelstenar
Du bär med dig gårdagens bekymmer
Tunga stenar som inte blir lättare
Tiden lägger på extra kilon varje sekund

I staden om natten blir bekymren till fjärilar
Lätta, svårfångade och lekfulla
Färgglada vingar dansar över hustaken
Gatorna blir till fält av röd vallmo
Du går fram som en drottning mot din kröning
Utan krona men med hoppet som en gloria
Du säger att bakom varje moln finns ännu mer blå himmel
Jag önskar att jag kunde se
Jag önskar att jag kunde finna
Utan att behöva vandra
Utan att behöva söka

Du är osynlig nu
Du har inga hemligheter kvar att dölja
Jag önskar jag kunde dina fotspår följa




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 294 gånger
Publicerad 2010-11-02 14:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg