Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ruin.

mytomanen lurar
en hel värld
att tro
att det är en bättre verklighet
bortom horistonen

men han lämnar alltid
slutet av historierna

ouppklarade

han har en särskild mixtur för att fylla
hålen
det är en konstform i sig, säger han

det är en hemlighet han bär

i natt drömde jag
om dig


att du smög ut
genom bakdörren
du ville inte väcka nån uppståndelse, igen

men jag förvånades föga

jag misstänkte att du var
på väg ut
redan då du kom in

men oroa dig inte
dom här väggarna har redan
raserat

det finns inget att göra sönder här
mer

och inga hål som du kan fylla

men jag vill byta händer
till några som inte krampaktigt håller
sig kvar på den heta plattan

jag vill sluta tro
på dina löften

jag vill ha


dina fötter

som
är stabila

och redo att
gå när det bränns




Fri vers av Матрёшa
Läst 335 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-04 12:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Матрёшa
Матрёшa