Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vad ser du, när du ser svart?


En troende ateist bakom ljusets mörker

inlindade sanningar bakom lögnens berättande
hörs röster av glädjande sorg
då frusna löften tinar av kyla
där tomhet samlas i korg

vi jagar utan hastighet
sökandes efter allehanda svar
torra av regnets droppar
är sedan ett allt vi har

motsatser fyller de kraftlösa muskler
där ett bort blir närmre med tiden
när snön fortsätter att värma
och oljuden växer med friden

rustad för krig när freden nalkas
likt paradiset vid storstadens tipp
jordnära fyller ytlighetens tomma hand
när stilleståndet tar dig med på tripp

se hur ljusets mörker växer
när en ateist slutligen börja tro
bortom gränsen finns då frihet
ur hatet börjar kärleken gro




Fri vers (Fri form) av Max Poisé
Läst 204 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-10 12:13



Bookmark and Share


  dead_prez
den här känns välkomponerad, proffsig snygg rytm och en konsekvent skön ton.
2010-11-12

  LenaJohansson VIP
mkt bra
2010-11-10

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Skickligt hanterade och komponerade ord. =) Väldigt bra. =)
2010-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé