Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En spoken word text om en verklig upplevelse


Hasch och Tomas Ledin

Det är Sonic Youth på repeat
Tunic Song for Karen spelas för hundrade
gången och skapar en magisk magnetisk
dynamik
Vi ligger där med nedrökta ideal
och försökte tolka låten ett tidigt
Glenn Killing Nittiotal
Vi hade nog inte tagit det som ett hån
om ni hade sett oss ligga där på golvet och jämfört oss med
Ett misslyckat värdetransportrån
Du låg i Jesus pose
där du på ett intellektuellt förtroende sätt
tjoade och skrek att det hela
handlade om Janis Joplins svek
Jag tolkade det mer som att de
spelade in låten för att de tyckte
Att Elvis var fet.
Vi kunde inte bli osams om vad som var rätt
eller fel
Och FN tyckte att vi hade ringt dem i onödan
De skulle aldrig glömma vårt svek
Men de gjorde samma sak 1994
i Rwanda och Tutisierna blev 937 000 färre
Det är ett under att Hutsierna inte lyckades
att döda fler
Jag försökte att säga något pedagogiskt och klokt
Men det enda jag fick ur mig var ett utandningsfnitter
som lät Som Mile Davis kvintett
Att vara nedrökt som ett värdetransportrån är
Inte lätt
Vi låg där nerrökta och veka
Hade vi vetat om att vi stödde indirekt barnarbete
Så hade vi slutat med rökat utan att tveka
Men vi fortsatte att ta emot dessa små paket av hasch
Paketerade av barn
Som allra helst ville leva ett vanligt liv
i Afghanistan
För vi hade inte lyckats tolka vår
Sonic Youth låt rätt och vi hade
försökte i sjuttiotvå dar
Vi enades om ett rätt svar
Den handlade om vår nationalhjälte Tomas Ledin
Han hade rökt ner sig som en
Bok på 150 sidor av kiosklitteraturen Harlekin
Det var med Jimi Hendrix 1969
De båda hade så mycket sirapsrök
I sina små huvuden så att de hade problem
Att med arabisk blindskrift tolka siffran tio
Men vi kom fram till att han rökte inte Hasch
Han lekte mer i en lekpark byggd av heroin
Jag menar Hendrix
Inte vår nationalhjälte Tomas Ledin
Vi letar fortfarande efter ett svar
Om vad låten handlar om
och vi tyckte inte ens att den var bra
Fast den som söker efter svaret är bara jag
För du tog en överdos på Karlbergs station
2001 en solig vårdag
Så vila i frid




Fri vers (Spoken word/Slam) av Lord
Läst 337 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-11-10 21:34



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Gillar hur jag läste utan att andas och det var nästan som afghan. Det är ett gott betyg. MVG.
2010-11-12

  Bjarne Nordbö
Gillar hur jag läste utan att andas och det var nästan som afghan. Det är ett gott betyg. MVG.
2010-11-12

  Mats Henricson
En intressant "resume´" från en svunnen tid. Lite "flummigt" ,men det gör inget (det var ju mycket flum på 60,70 och delar av 80-talet..)
2010-11-12

  Yheela
Hjärtat missade ett slag, för en sorg som inte ens är jag.
2010-11-11

  Dyrbye
Wow, grymt skrivet.. och tragiskt :/
2010-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Lord
Lord