Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under ordens riktning

 

Viljan är slav

under ordens riktning

 

Orden är viljans vektorer

 

I kraftfälten mellan begreppen

Tvekan

 

Vad hjälper det

att ha något på hjärtat

när orden

som skulle mejslas i marmor

missar målet

Och det som tusen öron uppfattar

tolkas på lika många sätt

 

I universum seglar mitt Aniara

En bildhuggares verktyg

sökande sin sten

 




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 277 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-11-12 22:46



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
djupt innerligt tack till denna vackra målning

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2010-11-22

  Karl den store VIP
Vilsamt vackert och jag identifierar mig med oförmågan att hitta de rätta orden.
2010-11-18

  Sinuhe
Riktigt bra är det tre första raderna, för mig troligen för att de kombinerar rytmisk form med fantasieggande innehåll
2010-11-13

    ej medlem längre
Strålande dikt med riktigt fina allitterationer!
Sparas!
2010-11-13

    ej medlem längre
Underbar dikt, Janne! Du har ett sätt med ord som är värt att mejslas in i varje sten i universum.
2010-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen