Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du, har du kvar mina ord

Jag bollar med orden innan jag börjar skriva
Tar ut rätt vinkel
Ser ut bästa kombination
Siktar noga innan jag skjuter
Kanske tvärtom är bättre än så här
Punkt här, en paus här för effektens skull

Jag är en kirurg som rotar i mina känslor
Jag finner de rätta orden, sätter ihop dem till en ny helhet
Ord, överallt, har du sett
Jag såg när de tapetserade hela staden
Orden stod på led för mig
Ord, överallt, kan du förstå
Kan inte låta bli att läsa dem
De far förbi när jag sitter på bussen

Köp kontantkort
Använder du rätt schampo
Kosmetika som stillar all oro
Rakhyveln som rakar dig till framgång
Reklampelare är kommersiella minareter
Talar ut rikting och mål
Ber oss att ta beslutet
Mannar oss att inte vara nöjda

Men du, dina ord har jag kvar
Bruset har inte tagit dem
Mina ord, har du dem kvar
Kommer du ihåg att jag gav dem till dig
Jag hoppas du har kvar dem
Du kanske älskar dem
Du kanske dyrkar dem
Du har kanske har dem uppsatta på dina väggar, tak och golv
Eller, vad vet jag, du har kanske bara glömt dem
Det gör det samma
För det kommer alltid nya ord




Fri vers av Henrik Sjöberg
Läst 285 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-14 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg