Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I flyttröran så kom denna bild fram som fick mig att tänka till ordentligt.


Bibbi suger på tummen

Jag föddes och växte upp under krigsåren och fick nog med mig en hel del av den oro och ångest som låg i luften i undran om vi skulle klara oss eller ej att stå utanför kriget.

Min mamma var dessutom psykotiskt sjuk periodvis och förmådde inte ge oss den trygghet som vi behövde i barnaskaran av sju.

Nu ska jag vara mer än vanligt ärlig och uppriktig här men faktiskt att jag sög på tummen i smyg ända upp till arton års ålder då jag började på Ersta Diakonissanstalt i huvudstaden.

Inte vet jag vad det skulle ha blivit för diakonissa av mig i det läget då jag var så otrygg i mig själv? Men något måste man ju bli. Så tänkte jag nog. Jag slutade denna utbildning innan vigningen och gifte mig i stället. På den här tiden fick inte en diakonissa vara gift.

Vid trettio års ålder blev jag uppmanad att släppa in Jesus Kristus i mitt innersta hjärterum. Det skedde genom en gudsman vid ett kristet samfundsoberoende rehabiliterinscenter på söder i huvudstaden. Tidigare hade jag bett till Gud liksom på avstånd som om han endast fanns uppe i himmelen.

Nu flyttade Gud in i mitt hjärta och jag hörde plötsligen hans röst i mitt inre.

"Han drog mig upp ur fördärvets grop, ur den djupa dyn; han ställde mina fötter på en klippa; han gjorde mina steg fasta;

Han lade i min mun en ny sång, en lovsång till vår Gud. Det skola många se och varda häpna, och de skola då förtrösta på Herren." Psaltaren 40:3,4

Jag hade vid den här tiden lyckats trassla till mitt liv ordentligt i oförstånd men efter den här dagen började jag att stabiliseras inifrån av Guds hand steg för steg.

Varefter åren gått har tryggheten bara ökat i mitt liv och jag har kunnat lämna över mitt livs trassliga härva till en Gud och Fader som förmår att ta hand om det och dess fortsatta utveckling.









Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 421 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-11-15 18:00



Bookmark and Share


  aol
så gripande verkligen tack för att du får en att känna inom sej hu du upplever livet
2010-12-22

  mare VIP
Tack för att Du delar med dig..
2010-11-19

  anits VIP
Berörande
2010-11-16

    ej medlem längre
Mycket berörande text Bibbi. Fint skrivet!

"Han lade i min mun en ny sång, en lovsång till vår Gud."

/Ann
2010-11-15

  Eva Helene VIP
Gripande text. Bra!
2010-11-15

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Underbart och med smärta
och känsla skrivet.....
Ja Du har haft ett spännande liv Bibbi
ingen räkmacka åkning precis... Men Du har funnit
Honom som det håller att Tro och sätta sitt
hopp till.... Att byta ut "tummen" mot Honom
är vad väldigt många skulle behöva idag..
Sen ger Han oss "hela sin hand" att hålla i
och inte bara sin tumme.....:))

applåder!!!

kb
2010-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP