Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(bilden-filmaffisch för Doktor Glas 1942)




Glas (skärvor)

Du säger du har
glas
i din ficka
(skärvor som skär
din hand när du däri
vill den gömma, värma
sticka)
ifrån en klocka
som slutat att ticka
Som gick
i kras

Men
Jag,
jag har glas
i min sko
bara den ena
den vänstra

En liten skärva
som fastnat
i strumpan
Känns mot min fot
när jag går
skaver lite illa
men ej
när jag sitter
stilla

Vet ej varifrån den
härrör
Äger inte någon klocka

Men föreställer mig
en docka
där
skepp o´hoj
o´boy
Understundom
förankrat
förväntan
för upprustning

Men
Jag,
jag är ju
pascifist
Förespråkare
för nedrustning

Är det för det
det inte går
ihop

Tidens tand
Biter hål
i sår,
som ville läka,

och därför
ej kan sluta blöda

Ur tiden
är svårt att gå
Men
Med tiden
blir det kanske
lättare

~~~
http://www.youtube.com/watch?v=Si9eo45-kWI

http://www.youtube.com/watch?v=tAgMQSV6njQ
~~~




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 479 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2010-11-15 19:25



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tycker mycket om det här.
2010-11-21

  Sara Persson
Gillar! Det är lekfullt men ändå tänkvärt.
2010-11-17

  LenaJohansson VIP
bra...
2010-11-17

  peter markurth
bra
2010-11-17

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackra rader du åstadkommit. =)
2010-11-16

    ej medlem längre
Bra skrivet. Tycker speciellt mycket om dessa rader!


"Tidens tand
Biter hål
i sår,
som ville läka,

och därför
ej kan sluta blöda

Ur tiden
är svårt att gå
Men
Med tiden
blir det kanske
lättare"


/Ann
2010-11-15

  Anna Nickolausson
underbar poesi
2010-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)