Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du fågel

Sov lilla vingklippta fågel.
Vila din pressade kropp.
Sömnen behövs för att bli hel.
dröm om bergets topp.

Sov du skadeskjutna svala.
Vila dina plågade vingar.
När du hör tuppen gala,
mot bergen drömmar dig svingar.

Sov du skrämda vita duva.
Vila ditt pickande hjärta.
Snart blir du av med din huva.
Drömmarna tar din smärta.

Sov du ensamma trana.
Vila dina irrande tankar.
Livet följer sin bana,
än finns ett hjärta som bankar.




Bunden vers (Rim) av Joytan
Läst 340 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-16 00:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag får rysningar. Usch vad bra! Den påminner mig lite om en vaggvisa fast mycket djupare och allvarligare än de man hört tidigare. Fantastiskt bra!
2010-11-25

  jonas hermansson
önskar jag var en fågel så jag kunde resa till varmare länder helt gratis just nu :) mycket välrimmad text, bravo!
2010-11-17

    ej medlem längre
Väldigt vackert
2010-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Joytan