Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FRÅGOR FRÅGOR

När vinden vänder
vart vandrar jag då?
När solen bränner
vilken stig ska jag gå?

Frågor, frågor
men det finns inga svar.
Drömmar, hopp
det ända vi har kvar.

Det prasslar i gräset
vilken fot ska jag ta?
Det blåser i träden
vilken gren blir bra?

Drömmar, hopp
inget går att lita på.
Förtvivlan, sorg
livet är alltid så.

Skutan på vågen
vem leder seglen?
Vraket på bottnen
hur lyder regeln?

Förtvivlan, sorg
man har splittrade tankar.
Förvirring, kärlek
och ett hjärta som bankar.

Om fåglarna sjunger
vad svarar jag dem?
Om vargen kommer
vad hjälper mig hem?

Förvirring, kärlek
allting ska gå fel.
Dyster, deppig
man blir aldrig hel.

Är livet svårt
vem vill då mig lära?
Är dagen tung
vem hjälper mig bära?

Dyster, deppig
det går aldrig att svara.
Frågor, frågor
det kommer nya bara!




Bunden vers av Joytan
Läst 349 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-11 02:12



Bookmark and Share


  Ari Viklund
"Det prasslar och grorom
I djupa nattmörka skogom
Det hela livet sjungom
Allt rena glädje tonom
Min egen bro bortom
Du vill mig genom
Jag längtar så hitom"

"Om du
bara ibland
LITE tror
och ibland
LITE strävar
KOMMER frö
av hjärtas inre ro
spira-slingra-växa
TILLS en dag
JAG LOVAR
du stolt slår ut
i full BLOM"

"Fågelsång och Lövprassel och
Syrendoft och Vattenplask och
Himmelsblå och Solvarm och
Glasspinne och Sommarlov och
Kärlekstid och Livslust och
Allt är möjligt"
2011-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Joytan