Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnet öser ner

Regnet öser ner.
Det är som om himlen gråter.
Gråter i vanmakt,
Över människans dumhet.

Regnet öser ner.
Alla änglarna gråter.
Gråter för de döende barnen,
som oskyldiga offras.

Regnet öser ner.
Stjärnorna i rymden gråter.
Gråter över den smutsiga naturen,
som ej renas enbart av tårar.

Regnet öser ner.
De högre makterna gråter.
Gråter med de plågade djuren,
som inget kan äta eller dricka.

Regnet öser ner.
Alla människorna gråter.
Gråter i förtvivlan,
över den förlorade jorden.




Fri vers av Joytan
Läst 283 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-22 18:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joytan