Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Självbiografiskt.


personligheter.

Jag vet precis hur min personlighet ska gestaltas
Den är en liten, arg, zebrarandig katt
Den håller sig på avstånd
Studerar hellre än deltar
Och kommer aldrig någonsin
Att ta det första steget

Jag kommer och går som jag vill
Stannar inte mer än några dagar
I samma umgängeskrets
Innan jag med svansen i vädret lämnar dem

Jag bits och rivs så fort någon rör vid mig
Men inte om jag är den som spinner
Vill bli lämnad ifred allt som oftast
Men inte lämnad för gott

Allting ska ske på mina villkor
Jag för respekt med mig vad jag än går
Säg emot och jag vänder ryggen till
Eller slår klorna i dig direkt

Och jag har en ständigt närvarande önskan
I min ärriga halsgrop
Om att alltid ha möjligheten
Att stryka mig emot någons ben
För att visa att jag vill bli omhändertagen
Att jag vill bli kilad bakom örat
Och få tillåtelse att spinna
Som vilken zebrarandig katt som helst

Hur ser din egen personlighet ut?




Fri vers av Clockwork
Läst 277 gånger
Publicerad 2010-11-16 20:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Clockwork
Clockwork