Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avstå

Leva långsamt

Lättjefull likgiltighet

Det sparsamma inhämtandet

Längtan avskaffad

 

Sensationer ignoreras

Insidan av ögonlocken

räcker som upplevelse

Tystnaden

 

Klockans tickande

ramar in 

utan stegring

Orgasmens antites

 

Tråkigheten som ideal

Avstå

Vänta

Glöm

 

Det osprättade sista kapitlet

Tuppluren under den enda gondolfärden i Venedig

Resa sig och gå innan den sista satsen i Mahlers 9:a

Efterrätten som serverades men aldrig avsmakades

 

Avstå 

Vänta 

Glöm

Välja bort aktiva val  

 

Att aldrig komma fram

Lämna gränser

osprängda

med berått mod

 

Att tro på 

det återstående

På den uteblivna

finalen

 

Den ofullbordade dikten

som avslutas

med

 

 

 

 




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 278 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-11-17 23:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tänker på mina stunder med min "vägvisare". Skrev så här till henne en gång; Det lönar sig inte att ta små snabba steg för att fortare komma fram. Tänker på allt jag missat i min iver att komma fram.
Komma fram till vad?

gillar den här
2010-11-19

    sunnanvind
Så många tankar kommer till mig genom denna text...Applåderas och sparas!
2010-11-19

  Karl den store VIP
Usch, det börjar klia i mig. Känner av stoppet, hindret rent fysiskt och det driver mig till vanvett! Jag vill ropa: kliv in, delta, tag plats!
2010-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen