Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
 <br> <em>VERSALER = KÖR, ganska skrikig</em><br>


Kustbussen rap version

[instr intro]

 

KÖREN: 

6.15, 7.05, 8.05, 12.05

14.15, 15.15, 18.15, 19.05

 

 

tcssssssssssccccch

min mildaste självbestraffning

fyra timmars tomhet om dan

jag har med mig lite dryck & skaffning:

kaffe och en banan

 

[instr riff]

 

stulen tid över marken MARKEN

känner sig som värsta monarken NARKEN

man gliiider fram man gliiiider fram

i snö och makadam I SNÖ OCH MAKADAM

isolerad av däck isolerad av däck isolerad av däck isolerad av däck

MED TRYGGT MÖNSTERDJUP

MED TRYGGT MÖNSTERDJUP

 

 

framförd av EN BUSSCHAUFFÖR

professionell MED GOTT HUMÖR

 

[instr riff]

 

vaggad till ro

i doften från toan och blandning av parfymer

GLIDER MAN FRAM SOM JÄTTEN YMER

i vått ylle och främmande språk

men aldrig nåt bråk

aldrig nåt bråk

 

//:som en mikrovågsugn i personalköket

MED GRYMT OSYNKADE MATLÅDOR.//

 

men aldrig nåt bråk

aldrig nåt bråk

 

bara nåt fyllo ibland

 

[instr riff – solo - riff]

 

buss 500 förenar oss

buss 500 försenar oss

i sömn och vaka

sitter vi och skakar

i ljus och mörker

kollar vi på björkar

kustbussen är kollektivtrafik

varje dag är ju den andra lik

kustbussen är en transportbetjäning

kustbussen är isometrisk träning:

gratis massagestol, med fotstöd när det funkar

man skakar i takt med hur underredet dunkar

gratis natur, grå himmel och snö

gratis internet lite pö en pö

i Fågelmara brukar datorn dö

gratis nöjesfält: halkbana med snöskred

på Jämjöslätten, skrattspeglar i fönstren

gratis språkkurs i pakistanska

och iranska

och japanska

 

OM MAN HAR MÅNADSKORT

OM MAN HAR MÅNADSKORT

OM MAN HAR MÅNADSKORT

OM MAN HAR MÅNADSKORT

 

 

du blir skakad inte rörd

men du blir så lätt en nörd

 

på kustbussen

 

KUSTBUSSEN




Fri vers av Nanna X
Läst 586 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-11-18 09:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
punkigt värre. mycket att gilla här. skramliga gitarrer a la gang of four lägger jag på i min läsning
2013-08-21

  Lavinia Röd
Jaaaaa, det här gillar jag!!! Jag blir så ofta impad av din underliggande humoristiska tråd i dina texter som retar och kittlar mina nerver. Jag blir så glaaaad av så mycket du skriver. Jag älskar din rytmik och dina rim och du väcker många sinnen till liv med den här bussresan. Tack för en läsefröjd!
2010-11-18

  TrollTörnTrappan VIP
Den tar sig under andra halvan; där börjar rimmen rulla på riktigt bra...
2010-11-18

    papillon
Ahh, vilket hypnotiskt flyt! Stora applåden!
2010-11-18

  Bjarne Nordbö
Tackar för den åkturen.
2010-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X