Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

pegasus liten och blå


fjättrar pegasus han är blå vid fotändan
gråter sina pegasustårar
stora, tunga
titta på golvet säger jag
titta på golvet vi ska ju inte
svabba förrän nästa vecka

så jag lägger mig ner
jag drar med håret hans pölar och
jag liknar ett sjöodjur eller en
sjöjungfru
impression+ impression= föreställning
mina tänder gnäller colgategula

gå med mig säger pegasus
han slickar på sina kedjor som barn och änglar
slickar på lyktstolpar
jag kan inte säger jag
ser silver i hans ögon och på hans tunga
jag kan inte skriker jag
vrider mig, slår mig, biter mig

pegasus gnyr och dunkar huvudet i väggen
han vakar tills jag vaknar
meningslös jag har slutat vara medvetslös och
han slumrar nu
jag börjar klättra, slita, dra
jag bestiger
försöker driva på honom
jag smackar kom igen nu
jag vill inte piska honom när han är blå
men han är så liten
så liten
han finns nästan inte han
finns inte




Fri vers av Evelina Bramstång
Läst 412 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-19 23:08



Bookmark and Share


  Cosmogirl
den här är väldigt udda i jämförelse med dina andra texter, och jag har svårt att få grepp om den. svårt att få grepp om det nya i ditt språk, i ditt skrivande. kanske är det personligt, kanske ska jag inte förstå det.
men du har fortfarande språket, konsten, du skapar fortfarande en känsla. och jag blir stolt över att se dig våga prova en ny vinkel att falla ifrån.
2010-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Evelina Bramstång