Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris.. (ursprungligen skriven tjugofem år sedan..) <a href="http://www.vargen.de/vargar.htm">http://www.vargen.de/vargar.htm</a> (Vackert bildspel, med fin musik<br>


Fullmånenatt

Stjärnklar natt
och vargen
ylar
mot Fullmånen

De frågor som
aldrig får svar

Du bleka klot
som hämtar ditt ljus
från solen
och lyser upp vår Natt

Väcker tankar
och frågor
hos fler
än vargen


Oh, store Gud,
Kan man önska sig
att få återkasta
ditt Ljus
liksom Månen återkastar
Solens

Få bli
en spegel
för din Kärlek
Få Lysa
upp
den stig
som ibland tycks
höljd i dunkel
Den stig som
Vi Kallar
Livet

Jag önskar mig det



(E.A. 1985/(2010))


Copyright © 2010 Eva Akinvall




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 4138 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2010-11-21 19:37



Bookmark and Share


  limerick
Så vacker poesi!
2015-01-05

    ej medlem längre
Fint skrivet.
2013-09-20

    ej medlem längre
Bra skriftat!
2013-09-19

  Linda CH VIP
Vargarna har förtrollat mig liksom din text.
2011-04-08

  Lena Själsöga Keijser
du gör det

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2010-11-26

  Bibbi VIP
Tack också för länken som gav mig nya kunskaper och insikter om vargen!
2010-11-25

  Bibbi VIP
Underskön och stämmer in i denna önskan.

"Oh, store Gud,
Kan man önska sig
att få återkasta
ditt Ljus
liksom Månen återkastar
Solens

Få bli
en spegel
för din Kärlek
Få Lysa
upp
den stig
som ibland tycks
höljd i dunkel
Den stig som
Vi Kallar
Livet

Jag önskar mig det"
2010-11-25

    hver=gufa
Lífsins stígur
speglast hér
í mánaskyni þínu.
Silfur ljósið smýgur
létt.
Kalt úti er núna
fýkur mjöll á túni
Þétt,
missi ekki trúna

Varúlfurinn gólar sterkt
stígurinn ber við brúna.
2010-11-23

  firefire
vackert att bara läsa,när jag får tid ska jag lyssna också samtidigt! Bra vännen;) själv kan jag aldrig sova vid fullmåne,skulle vilja yla likt en varg haha! utanför min älskades dörr då:=))
2010-11-22

  Maria Thunholm
Underbart, jag har lust att följa vargarna, som de i filmen "Loup" av Nicolas Vanier... Vacker dikt!
2010-11-22

  aol
underbart berörande skrift och bild
2010-11-22

    ej medlem längre
En sån fin lovsång
Den är verkligen meditativ,
påminner om
Gayatri-mantrat.
2010-11-22

    ej medlem längre
En underbar text alltigenom. Fint skrivet!!!

Jag tycker om hela, men speciellt:


"Få bli
en spegel
för din Kärlek
Få Lysa
upp
den stig
som ibland tycks
höljd i dunkel
Den stig som
Vi Kallar
Livet"


/Ann
2010-11-21

  Anna Nickolausson
underbar text
2010-11-21

    tramp
Fint om månen som drar i oss alla ! Sitter här och tittar upp men snömolen är I vägen och döljer det hela

Applåder !
2010-11-21

    ej medlem längre
Nu som då-underbart vacker text!
2010-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)