Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad är jag utan min poesi?


Summan

summan skriker ut sitt svar
med ord det sedan kolliderar
fördärvet kräver inget försvar
när division plötsligt adderar

tron är uti skönhetens hav
med ständigt pumpande hjärtan
där sorgen finnes fylld i grav
och lidelsen är smärtan

ack min kära dig jag ser
blott ensamheten förvillar
där orden bara kärlek ger
ett begär jag ensamt stillar

de står tomhänta där på rad
ögonen tårfyllda och röda
väntandes på att vända blad
där alla poeter är döda

fånga mig in i evighetens dag
för dikter är allt jag har
då subtrationen, blir en troende lag
skriker summan ut sitt svar




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 308 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-12-20 09:11



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fin text om poesins vikt.
2010-12-20

  Kjell A. H Lundin
Vad är svaret?
Ja, Max vad vore du utan Poesi,
eftersom den t.ex. kan vara som…

överlevnad

eller som …

bearbetning
stöd
tröst
plåster
balsam
hjälp
hoppfullhet
bot
skydd
motstånd
befrielse
räddning
behandling
försvar
terapi
anfall
nöje
glädje
analys
vägledning…


och nydanande som din!
2010-12-20

  Mats Henricson
Intressant och djupsinnigt resonerande ! Ja, UTAN dina eleganta och verbalt "sprakande" ordkaskader så vore det synnerligen TOMT här på poeter ! Så GO ON, Man !!!!!!!
2010-12-20

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Superb. =) Ja, vad vore man utan den? =)
2010-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé