Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I mitt fönster hänger hela världen.


Nebulosa.

du är fortfarande
en av dom finaste jag nånsin mött.

I dina händer håller du ett helt universum
du underhåller det
som om det vore ditt eget barn.

vem hade kunnat ana din storhet
och den styrka som ligger i dina handflator
och du gör inte ens någon stor sak av det,

du lyfter upp din blick
och ler

du säger att
det inte bara är du som har
stjärnsystem i händerna
somliga har mer än så,

dom har någons hjärta

och det är få förunnat

och att det krävs mer

av händerna då


Du sänker din blick
och jag vet med ens

att mina händer inte
är tillräckliga











Fri vers av Матрёшa
Läst 548 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2010-11-22 17:47



Bookmark and Share


  F.
Är texten värd att läsas, herregud.
Det var inte sista gången jag läste den här.
Du har talang.
2011-01-12

  sockerspöket
En vacker dikt med tvetydig insikt och massor av tolkning mellan raderna.
Men jag håller inte riktigt med, för man vet inte säkert förrän man försökt
2010-12-03

  Din Fiende
Damn! Inga krusiduller här inte, gillart..
2010-11-24

  Jocy Joyless
fruktansvärt vackert!
2010-11-23

  Sideshow Bob
väldigt vacker.

Du skriver väldigt bra nu det senaste T.

Woah!
2010-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Матрёшa
Матрёшa