Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har försökt än en gång att författa en Sonett. Denna gången valde jag att testa en Sonett uppbyggd enligt den Shakespeareianska traditionen. Varje versrad består av tio stavelser, Kritik uppskattas - Är under utbildning :-)


Ljuva Kärlekens Melodi (sonett?)

det ljuva är blott en filosofi
är trollsk, berusad i sin trogna linda
så korad av krossade sympati
blir vi alla oemotståndligt blinda

där brynet målar färger så sköra
blir längtan, doften och sommarängen
där blickar hjärtat de vill beröra
på lutan spelar den sista strängen

så fin är kärleken att blicka
så briliant, fulländad i sin fantasi
då sanningen ständigt oss vill skicka
bländad av den ljuva kärlekens melodi

vid fruktan väntar nästa branta lut
då natten går mot sitt tvivlande slut






Bunden vers (Sonett) av Max Poisé
Läst 341 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-24 09:48



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Är inte insatt i sonetter men innehållsmässigt är denna skapelse en underbart vacker läsning. =)
2010-11-24

    ej medlem längre
Du har ännu inte riktigt full koll på jamber och trokéer så betoningarna hamnar fel. Och antalet betonade stavelser stämmer således inte. Men träna på!:)
2010-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé