Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är jag död nu?

jag har dödat
tagit livet
begravt det
och låtit
följa strömmen och
virvlarna
i avloppet

kunde ha stannat
tittat upp
sett i spegeln

hade för bråttom
världens tid fanns inte

tills insikten skrek in i mina örongångar
att jag släckt den sol som lyste
att jag stegade in mörkret

jag har dödat
tagit livet
av mig själv

- var det du som sa!

jag trodde jag levde tills jag längre
inte kommer ihåg!




Prosa av Max Poisé
Läst 224 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-11-26 17:33



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
ja
2010-11-28

    Niklas H
tänkvärt! lever så länge man kommer ihåg, får mig att tänka på en intervju jag lästa om med keith richards i stones. han påstod att han inte minns något av sjuttiotalet, helt bortdrogat - och för att vara isåfall död spelade han jävligt bra musik. nej skämt åsido, din text väcker precis som kommentaren nedan också tankar om hur vi rusar fram i livet utan reflektion eller andningspauser. Snyggt Max!
2010-11-27

  walborg
En slags fartblindhet i livet - klok varning för det.
2010-11-26

  Seglaren
också en sorts död
2010-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé