Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du kan inte kämpa emot.

Vad är balans?

Är det svaret på alla våra frågor, oavsett om hjärtat gråter, lyckan blottar sig eller den grå vardagens enorma tristess slår oss blodiga vid trottoarkantens vemod.

Motsatser attraherar, det drar sig likt naturlagensriktighet mot centrum av sin egen minuspol. Det lurar där bakom hörnet och sätter in sin attack när ditt liv plötsligt vinglar till och motvikten får dig åter i balans.

Naturen har redan ordnat för sig.
Du kan inte kämpa emot.

Du kan välja att försvinna från den, men aldrig förändra dess behov att utjämna och se till att linjen blir rak.

För att finna glädje, måste dess motsats upplevas.

Det är balans!

Vi springer gärna från det obehagliga, vi rustar oss för krig inför konfliktens kärna, men vi inser sällan att det är vägen till den självklara balansen.

Egentligen är det simpelt att förstå och oerhört logiskt i sin struktur, men vi väljer ständigt att glömma bort det.

Ett återupplevt minne är aldrig samma sak!

Där sorgens skymning landar, föds vägen till lyckan.

Det är balans
Vi kan inte förändra det!




Prosa av Max Poisé
Läst 228 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-30 10:43



Bookmark and Share


  SagaArt VIP
Citerar Jung: Ordet 'glädje' skulle förlora sin mening om det inte blev balanserat av sorg.
2010-11-30

  Mats Henricson
Intressanta djupsinnigheter, man får många tankar i huvudet.....
2010-11-30

  prinscess VIP
du skriver så verklighetsnära
bra
2010-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé