Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herr gran

På kraftig stam i marken
står granen grön och grann
vid brynet nära ängen
jag honom en gång fann

Med fogsvans och yxblad
jag fick honom på fall
där stjärnorna lös vackert
kring vinterhimlens svall

Han stod där så reslig
bland alla sina vänner
att skiljas från de sina
vid själslivet bränner

Herr Gran fick följa mig
till hemmet mitt i stan
där barnen klädde honom
i skrud till dopparedan

Lampor och girlanger
prydde barr och gren
det lyste så behagligt
när kvällningen blev sen

På julaftons morgon
han längtade till skogen
och flydde genom fönstret
till gömstället på logen

Nu uppstod ett problem
vi köpa fick i hast
till barnens stora sorg
en gran så stel i plast

Med hjälp av tomte snäll
vår gran till vänner far
och om jag känner rätt
finns han i skogen kvar

Så tänk på det ni alla
som hugga vill en gran
köp den hellre ärligt
på torghandeln i stan




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 442 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-02 12:33



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra diktat, ja,jag ska tänka på det :)
2010-12-03

    Tea Alex
I området här där jag bor har de tändt ljusen i granarna som står på gårdarna. Det ser jättetrevligt ut.
2010-12-02

  peoesson
En riktig julsaga på rim, det finns det allt för lite av i dessa dagar...
2010-12-02

  anits VIP
En helt underbar dikt
tycker mycket om den
2010-12-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Som en saga
men orden
man skall ta till
som Du tänkt
och vill!
2010-12-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO