Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är märkligt hur gamla poem blir tidlösa av nya händelser, skriven 97 men nu dedikerad till min egen insomnia - Virgo är mitt måntecken för att förtydliga ¤ soltecken Gemini




Sömnen Undflyr Mig

~*~

Sömnen undflyr mig
livet gör det ej
Fru Måne
är lindrande och lugnande
och det hon för övrigt bringar är tillräckligt
i mitt Jungfrutecken
Jag ser stjärnorna som pyttesmå prickar där
och vet att de är planeter av en era som ej kom att bli

Glad att leva
och för allt som jag har
det var mycket mer än jag trodde det skulle bli
och ändå ej var
för allt det jag har det har jag drömt om
och ändå ej var
för allt det hon har det sa jag alltid var för bra för att vara sant
så varför då min framtid har skinit upp mångfaldigat
måste jag behöva tänka på det självklara
att en kvinna som hon ej i livet kan ensam vandra längre
Jag är sannerligen glad att hon accepterade mig och jag tänkte
att detta är en dröm, men det ej var
Jag lever ledd av henne, som alltid tillmötesgår jag
och är tacksam för dig
och att du också om mig ej heller tänker annorlunda
Jag är glad att vara dig nära och skulle ända till slutet sen
emedan tiden rinner iväg kan du uppskatta mig som mer än en vän

Sömnen undflyr mig
livet gjorde det ej
Fru Natt
jag lindrar och lugnar
och det hon för övrigt bringar är tillräckligt
i hennes Skorpiontecken
Jag ser stjärnorna nu som närmre fönsterblecket
Jag hör syrsorna sjunga om sommaren
Jag ser den första snön falla
Jag hör min kvinna kalla:

"Sömnen undflyr dig, min kära."


LPWJ svensk version 02/12/10

(english original 22Dec97)

Sleep Eludes Me




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-12-02 16:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag tycker verkligen om den här dikten. Den är fin också i den engelska versionen!

"Jag ser stjärnorna nu som närmre fönsterblecket
Jag hör syrsorna sjunga om sommaren
Jag ser den första snön falla
Jag hör min kvinna kalla:

"Sömnen undflyr dig, min kära."


Hälsn. Ann
2010-12-03

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket bra. =)
2010-12-03

    ej medlem längre
"Jag ser stjärnorna nu som närmre fönsterblecket
Jag hör syrsorna sjunga om sommaren
Jag ser den första snön falla
Jag hör min kvinna kalla"

Grymt slut!
2010-12-03

  Bibbi VIP
Gillar det här starkt.
2010-12-02

    ej medlem längre
Fint...
2010-12-02
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP