Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
…och han springer än!


Mannen som sprang undan


Försökte fånga en man i mitt garn
Nystade sakta, försiktigt
En riktig filur som liknade Arn
Nja… kanske inte riktigt…

Men fager som få och sant genuin
Liten men naggande god
Gömde han sig likt en stum beduin
För med kvinnor han tappar allt mod

Jag trevade sakta med håven
Men mannen sprang undan igen
Inte ens självaste påven
kunde övertala min dogmatiske vän

Mannen sprang och efter kom jag
Nu står han inte att finna
Den lille gubben gav mig närapå slag
När jag förföljde som friherrinna

Nu kan jag bara skratta åt saken
Skaka på huvudet och tänka som så
Det var nog synd om kraken
Han som hade ett sådant fasligt sjå












Fri vers av Carola Jeryd
Läst 320 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-03 13:18



Bookmark and Share


  jörgen g
Härligt att läsa och roligt att ta del av! Fyndigt och skickligt diktad!!
2011-08-14

  lodjuret/seglare VIP
att ta saken i egna händer kan vara vanskligt, men skall jämlikheten få råda så måste man försöka, då förstår man ju också det där textjaget som vill det skall vara jämt knog för dem båda
2011-01-06

  Let it go VIP
Vad duktig du är, att lyckas få ihop allvar, romatik och humor, och alltsammans på vers, imponerande!
2010-12-15

    Jan Cederlöf
Humor i kvadrat.Rolig och tankeväckande.....
2010-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för