Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu åker jag hem!

nu åker jag hem
nu lämnar jag
försvinner bort mot alltet
och kvar lämnas inget
inte ens minnen

jag retirerar från den mörka skogar
där jag fråntagits det käraste jag har
det enda som fick mig att förstå

mig.

så nu åker jag hem
styr kosan mot pilens riktning
lämnar detta jävla liv
som jagar ifatt mina samveten

jag kapitulerar från denna vy
jag packar och tvingar mig bort
från den skönhet som jag lockats,
för borta är det enda svaret som räknas

nu åker jag hem mot freden, lärksången och
tittar aldrig bakom min rygg igen
låta friheten fylla mina lungor
ärligheten så mina fält
där ytlighetens enorma fasader är ljusår ifrån
och där seriositetens arga blickar inte längre når

kanske kan jag se ett riktigt leende igen?
känna känslan att finnas på riktigt
kanske kan jag vaggas till sömns utan oro?
och kanske jag kan se in i dina ögon med ömhet?

nu åker jag hem!




Prosa av Max Poisé
Läst 303 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2010-12-07 17:35



Bookmark and Share


  L I V
Nytänk och framåtanda med tillit och kärlek till sig själv.
Så tolkar jag in den här:)

Tycker om :

nu åker jag hem mot freden, lärksången och
tittar aldrig bakom min rygg igen
låta friheten fylla mina lungor
ärligheten så mina fält
där ytlighetens enorma fasader är ljusår ifrån
och där seriositetens arga blickar inte längre når
Det får mig att tänka på något jag brukar prata med mina klienter om, just det här att vår livsfärd bör vara konstruerad som en bil

Stor härlig framruta och liten backspegel eftersom vi ska ha fokus framåt där framtiden finns och bara kika bakåt när vi behöver minnas det goda.
2010-12-09

  Carola Zettergren
YESS! En riktigt medryckande hemresa må jag säga, snyggt!
2010-12-09

  Anna*
Välkommen hem! Må sången glittra över nejden och glädje värma till ömhet. =0)
2010-12-09

    Niklas H
det finns storhet i denna stora dikt och det klimax infinner sig med nästa sista versen "... freden, lärksången ..." skitsnyggt!
2010-12-07

  Blåbäret
beslutsamt och full av insikt
lägger bakom för att finna framför
mot väl utstakad riktning
2010-12-07

  Seglaren
så du ska hem!
flyter bra, på fantastiskt sätt
2010-12-07

  prinscess VIP
du skriver helt fenomenalt
ja tänk om man ändå hade den talangen som du har
Bravo
2010-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé